Παρακολούθηση Φυσικού Κύκλου

Παρακολούθηση Φυσικού Κύκλου

Η παρακολούθηση του φυσικού κύκλου μίας γυναίκας σκοπό έχει τον προσδιορισμό της ωορρηξίας της, ώστε να ακολουθήσει προγραμματισμένη επαφή.

Με μία σειρά ενδοκολπικών υπερηχογραφημάτων, ξεκινώντας από την 1η-3η ημέρα του κύκλου, μετράμε τόσο το μέγεθος όσο και την ανάπτυξη των ωαρίων, αλλά και το πάχος του ενδομητρίου. Υπάρχουν φορές που με μία ένεση χοριακής γοναδοτροφίνης μπορεί να ενισχυθεί η διαδικασία της ωορηξίας, βοηθώντας στην τελική ωρίμανση του ωαρίου.

Πρόκειται για μία ήπια μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, η οποία ακολουθείται είτε από γυναίκες με ακανόνιστο κύκλο, είτε από ζευγάρια τα οποία εξαιτίας του τρόπου ζωής τους προγραμματίζουν τις επαφές τους, επιδιώκοντας τη βελτιστοποίηση της πιθανότητας επίτευξης εγκυμοσύνης.

Σε ιδανικές συνθήκες, η μέλλουσα μητέρα θα πρέπει να είναι είτε μικρότερη των 35 ετών και να μην υπάρχει άλλη αιτία υπογονιμότητας (ανδρικής ή γυναικείας), είτε μεγαλύτερη των 43 ετών με πολλαπλές αποτυχίες εξωσωματικής.

Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή

Περιλαμβάνει όλες εκείνες τις τεχνικές που έχουν σκοπό την επίτευξη κύησης. Σκοπός μας είναι η εξατομικευμένη αντιμετώπιση των αναγκών του κάθε ζευγαριού ώστε να προσφέρουμε την καταλληλότερη θεραπεία για την περίπτωσή του.

  • Λ. Κηφισίας 22, 151 25 Παράδεισος Αμαρουσίου
  • τηλ.: 2106821939,κιν.: 6974446556