Τακτικός Γυναικολογικός Έλεγχος

Τακτικός Γυναικολογικός Έλεγχος

Όλες οι γυναίκες πρέπει να κάνουν τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο τον τακτικό γυναικολογικό τους έλεγχο, ο οποίος συμπεριλαμβάνει το ετήσιο τεστ Παπανικολάου, αλλά και μία σειρά επιπλέον εξετάσεων για μία συνολική γυναικολογική εκτίμηση. Ο έλεγχος αυτός θα πρέπει ιδανικά να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά έναν χρόνο μετά την έναρξη των σεξουαλικών επαφών της γυναίκας. Αν μία γυναίκα έχει ιστορικό γυναικολογικών παθήσεων, ίσως να πρέπει να κάνει μία επανεξέταση στο εξάμηνο.
 

Εξετάσεις Τακτικού Γυναικολογικού Ελέγχου

  • Αρχικά, ο τακτικός γυναικολογικός έλεγχος προϋποθέτει τη λήψη του ιατρικού ιστορικού, μέσω του οποίου ο γυναικολόγος αποκτά μία πλήρη εικόνα της παθολογικής κατάστασης της ασθενούς.
  • Επόμενο βήμα είναι η εξέταση των μαστών ( επισκόπηση και ψηλάφηση) και στην περίπτωση που υπάρξουν ευρήματα συστήνεται έλεγχος μέσω μαστογραφίας ή υπερηχογραφήματος μαστών.
  • Στη συνέχεια πραγματοποιείται εξέταση και ψηλάφηση της κοιλιάς, καθώς και ο έλεγχος των έξω γεννητικών οργάνων για τυχόν παθολογικά ευρήματα (δερματικές μολύνσεις, ανατομικές ανωμαλίες, οξυτενή κονδυλώματα).
  • Έπειτα, συνεχίζουμε με την κολπική εξέταση και τον έλεγχο του τραχήλου της μήτρας, προκειμένου να εντοπιστούν πιθανές κολποτραχηλίτιδες, ανατομικές ανωμαλίες ή άλλα παθολογικά ευρήματα στο κολπικό τοίχωμα και τον τράχηλο της μήτρας. Κατά τη διάρκεια της κολπικής εξέτασης πραγματοποιείται και το τεστ Παπανικολάου (τεστ ΠΑΠ) ή λοιπές εξετάσεις που ο γυναικολόγος κρίνει απαραίτητες, για παράδειγμα καλλιέργεια κολπικού και τραχηλικού υγρού.
  • Τελευταία πραγματοποιείται και η απαραίτητη υπερηχογραφική εξέταση, ώστε ο έλεγχος των έσω γεννητικών οργάνων να έχει και οπτική απεικόνιση.
     

Η σημασία του Τακτικού Γυναικολογικού Ελέγχου

Ο προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Γυναικολογίας, όχι μόνο γιατί επιτρέπει την ορθή εκτίμηση της γυναικολογικής κατάστασης της ασθενούς, αλλά επίσης γιατί μας βοηθάει να εντοπίζουμε στην αρχή τους και να προλαμβάνουμε τυχόν γυναικολογικά προβλήματα.

Επιπλέον, με τον τακτικό προληπτικό έλεγχο ο γυναικολόγος μπορεί να εντοπίσει και γενικότερα προβλήματα μη γυναικολογικής φύσης και να καθοδηγήσει ανάλογα τη γυναίκα για να τα αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά.

Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή

Περιλαμβάνει όλες εκείνες τις τεχνικές που έχουν σκοπό την επίτευξη κύησης. Σκοπός μας είναι η εξατομικευμένη αντιμετώπιση των αναγκών του κάθε ζευγαριού ώστε να προσφέρουμε την καταλληλότερη θεραπεία για την περίπτωσή του.

  • Λ. Κηφισίας 22, 151 25 Παράδεισος Αμαρουσίου
  • τηλ.: 2106821939,κιν.: 6974446556