Τελευταία νέα

Ελεονώρα Μελέτη:"Έκανα κρυοσυντήρηση ωαρίων" - People Greece

Είσαι στη φάση που τώρα θα έμπαινες σε μια σχέση με προοπτική την οικογένεια;

 

Δεν ξεκινάς μια σχέση με προοπτική να κάνεις οικογένεια, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να μην μπαίνεις σε σχέσεις που δεν έχουν προοπτική για οικογένεια. Στην παρούσα φάση δεν κάνω γνωριμίες που από την αρχή φαίνεται να μην μπορούν να ευδοκιμήσουν Εδώ και ένα χρόνο είμαι σε αυτήν ακριβώς τη λογική. Δεν είμαι πια τόσο επιπόλαιη στις επιλογές μου. 

Εξωσωματική: Αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου στα παιδιά;

Πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει στα ζευγάρια που κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση η είδηση ότι οι θεραπείες για τη γονιμότητα συνδέονται με ορισμένους καρκίνους της παιδικής ηλικίας.

Την σχετική έρευνα, που έγινε γνωστή πριν από λίγες εβδομάδες,  πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Μπεν Γκουριόν στο Ισραήλ, οι οποίοι παρακολουθούν έως την ενηλικίωση όλα τα βρέφη που γεννιούνται μετά το 1991 σε ένα συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο.

Γυναικολογικός έλεγχος: Ποιες εξετάσεις χρειάζονται οι γυναίκες;

Παρά την πρόοδο της Ιατρικής, η πρόληψη παραμένει η καλύτερη θεραπεία, γι’ αυτό και οι γυναίκες δεν πρέπει να αμελούν τον τακτικό γυναικολογικό έλεγχο που μπορεί να ανιχνεύει εγκαίρως πολλά και σοβαρά προβλήματα.

Γυναικεία Υπογονιμότητα - Ποιες είναι οι αιτίες της

Ο χρόνος επηρεάζει αρνητικά την παραγωγή ωαρίων στις γυναίκες, με την ποιότητα και την ποσότητά τους να φθίνουν μετά την ηλικία των 35 ετών, με συνέπεια να μειώνονται αργά αλλά σταθερά οι πιθανότητες σύλληψης και απόκτησης υγιούς μωρού. Ωστόσο, η σύγχρονη τάση είναι να αποκτούν οι γυναίκες παιδί σε ολοένα μεγαλύτερη ηλικία.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια του άρθρου:

 

Ποιες γυναίκες κινδυνεύουν με πρόωρη εμμηνόπαυση

Ο Μαιευτήρας - Χειρουργός, Γυναικολόγος, Δρ. Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος σε άρθρο του στην έντυπη εφημερίδα Real στις 25 Μαρτίου 2017 σας ενημερώνει αναλυτικά για την πρόωρη εμμηνόπαυση, η οποία πλήττει μία στις 250 γυναίκες στις ηλικίες κάτω των 30 ετών.

 

Το IOLIFE στηρίζει τα υπογόνιμα ζευγάρια

H ψυχολογική κατάσταση του υπογονιμότητας ζευγαριού, είναι ένα ζήτημα το οποίο χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Το IOLIFE βρίσκεται στο πλευρό σας, στελεχωμένο από 3 πεπειραμένος ψυχολόγους εξειδικευμένους στα συγκεκριμένα θέματα.

 

Υπογονιμότητα πριν τα 30: Πού μπορεί να οφείλεται;

Η υπογονιμότητα δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο των γυναικών που έχουν περάσει τα 35 τους χρόνια, αλλά μπορεί να εκδηλωθεί πολύ νωρίτερα - ακόμα και σε 20χρονα κορίτσια.

Αν και η ηλικία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνισή της, υπολογίζεται ότι τουλάχιστον μία στις δέκα παντρεμένες γυναίκες ηλικίας κάτω των 29 ετών δεν κατορθώνουν να αποκτήσουν παιδί έπειτα από ένα χρόνο προσπάθειας.

Η αναζωογονητική άσκηση για τις εγκύους

Ο όρος αναζωογονητική  άσκηση αναφέρεται σε οποιασδήποτε μορφής συστηματική άσκηση εφαρμόζει μια γυναίκα  κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Συνήθως περιλαμβάνει την αερόβια άσκηση, όπως για παράδειγμα το κολύμπι ή το τρέξιμο ή ασκήσεις ενδυνάμωσης και στοχεύει τόσο στην πιο εύκολη μετάβαση και προσαρμογή σε κάθε σωματική αλλαγή που επιφέρει η εγκυμοσύνη, όσο και στη διατήρηση της φόρμας της γυναίκας.

Τι είναι η μέθοδος Mini-IVF;

Η αλλαγή του τρόπου ζωής τις τελευταίες δεκαετίες, οι διαφορετικές προσδοκίες και η κοσμοαντίληψη, ιδιαίτερα των γυναικών, έχει μεταθέσει τις προσπάθειες για την δημιουργία οικογένειας καθώς και την απόκτηση ενός παιδιού για πολύ αργότερα, συγκριτικά με το παρελθόν.

Επιτυχής η διεξαγωγή του 1ου Επιστημονικού Συμποσίου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Το πιο προηγμένο Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ελλάδα, το Institute of Life του ΙΑΣΩ εισέρχεται, για ακόμη μία φορά, στο επίκεντρο των επιστημονικών εξελίξεων μετά την ολοκλήρωση και επιτυχή διεξαγωγή του 1ου Επιστημονικού Συμποσίου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής «Νέοι Ορίζοντες στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση».

Σελίδα 1 από 5
  • Λ. Κηφισίας 22, 151 25 Παράδεισος Αμαρουσίου
  • τηλ.: 2106821939,κιν.: 6974446556