Τελευταία νέα

Εγκυμοσύνη: Συμβουλές για να αντέξετε τη ζέστη

Η ζέστη δοκιμάζει τις αντοχές όλων μας, αλλά ειδικά για τις εγκύους μπορεί να αποδειχθεί ανυπόφορη, αφού το πρόσθετο βάρος και οι ανάγκες της κυήσεως κάνουν το σώμα τους να παράγει περισσότερη θερμότητα και οι θερμορυθμιστικοί μηχανισμοί του οργανισμού καταπονούνται για να την διαχειριστούν.

«Να τρως για δύο» και άλλοι μύθοι για την εγκυμοσύνη

Τους μύθους που πιστεύουμε για την εγκυμοσύνη φέρνει στο προσκήνιο νέα βρετανική έρευνα, που δείχνει ότι οι περισσότερες έγκυοι δεν ξέρουν ότι δεν πρέπει να τρώνε για δύο.

Τα ταξίδια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τα ταξίδια κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης   δεν απαγορεύονται εάν δεν συντρέχει σοβαρός ιατρικός λόγος.

Mini εξωσωματική: Για ποιες γυναίκες είναι κατάλληλη;

Πολλές γυναίκες που χρειάζονται εξωσωματική γονιμοποίηση αποθαρρύνονται να την κάνουν εξαιτίας των καθημερινών ενέσεων και του υψηλού κόστους των φαρμάκων, τα οποία καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία για συγκεκριμένους κύκλους.

Οι γυναίκες σπάνε το φράγμα του χρόνου με την κατάψυξη ωαρίων

Νέα επιστημονική τεχνική δίνει τη δυνατοτητα τεκνοποίησης σε μεγαλύτερη ηλικία, με απόλυτη ασφάλεια τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό. 

Οι αλήθειες για την εξωσωματική γονιμοποίηση

Αρκετές φορές, το φλέγον θέμα της εξωσωματικής γονιμοποίησης συνοδεύεται από ανακριβείς πληροφορίες.

Εξωσωματική Γονιμοποίηση: Ασφαλής, αποτελεσματική αλλά οι μύθοι επιμένουν

Ιδιαίτερη ασφαλής και αποτελεσματική είναι η εξωσωματική γονιμοποίηση στη χώρα μας, αλλά παρόλα αυτά εξακολουθεί να περιβάλλεται από πολλούς μύθους που κάνουν πολλά ζευγάρια να διστάζουν να απευθυνθούν στον ειδικό. 

 

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από την Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΕΑΙΥΑ), από τους περισσότερους από 12 χιλιάδες κύκλους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, ο ένας στους τρεις καταλήγει σε εγκυμοσύνη, ενώ δεν καταγράφονται σοβαρές επιπλοκές. Ακόμα και ο αριθμός των πολύδυμων κυήσεων είναι χαμηλός (το 2013 αναφέρθηκαν 31 τρίδυμες κυήσεις και 408 δίδυμες, επί συνόλου σχεδόν 3.600 κυήσεων με εξωσωματική), ενώ λιγοστές (σχεδόν 50) είναι και οι περιπτώσεις γυναικών που εκδηλώνουν σύνδρομο υπερδιέγερσης των ωοθηκών (χαρακτηρίζεται από πόνο στις ωοθήκες για περίπου μία εβδομάδα) ή παροδική αιμορραγία κατόπιν της ωοληψίας. «Η εξωσωματική στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και ασφαλής μέθοδος αντιμετώπισης των προβλημάτων υπογονιμότητας. Παρόλο που πολλές γυναίκες φοβούνται ότι θα έχουν παρενέργειες από τα φάρμακα που χορηγούνται για τη διέγερση των ωοθηκών, τα ελληνικά και διεθνή επιστημονικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι είναι ασφαλή, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα», λέει ο μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος Δρ. Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος MD, MSc, ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και ιδρυτικό μέλος του Institute of Life - ΙΑΣΩ (www.gynecologie.gr). Επιπρόσθετα, οι τεχνικές της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής δεν φαίνεται να δημιουργούν προβλήματα υγείας ούτε στα παιδιά που θα γεννηθούν από αυτές, καθώς ειδικά στο θέμα του καρκίνου κάθε χρόνο που περνάει βεβαιωνόμαστε ολοένα περισσότερο ότι οι φόβοι γι’ αυτό είναι αβάσιμοι.

 

Μύθοι για την εξωσωματική γονιμοποίηση

Ο Δρ. Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος σας ενημερώνει αναλυτικά, σχετικά με τους μύθους που υπάρχουν γύρω από την εξωσωματική γονιμοποίηση με το παρακάτω άρθρο του, το οποίο δημοσιεύτηκε και στην Athens Voice

 

 

Ελεονώρα Μελέτη:"Έκανα κρυοσυντήρηση ωαρίων" - People Greece

Είσαι στη φάση που τώρα θα έμπαινες σε μια σχέση με προοπτική την οικογένεια;

 

Δεν ξεκινάς μια σχέση με προοπτική να κάνεις οικογένεια, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να μην μπαίνεις σε σχέσεις που δεν έχουν προοπτική για οικογένεια. Στην παρούσα φάση δεν κάνω γνωριμίες που από την αρχή φαίνεται να μην μπορούν να ευδοκιμήσουν Εδώ και ένα χρόνο είμαι σε αυτήν ακριβώς τη λογική. Δεν είμαι πια τόσο επιπόλαιη στις επιλογές μου. 

Εξωσωματική: Αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου στα παιδιά;

Πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει στα ζευγάρια που κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση η είδηση ότι οι θεραπείες για τη γονιμότητα συνδέονται με ορισμένους καρκίνους της παιδικής ηλικίας.

Την σχετική έρευνα, που έγινε γνωστή πριν από λίγες εβδομάδες,  πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Μπεν Γκουριόν στο Ισραήλ, οι οποίοι παρακολουθούν έως την ενηλικίωση όλα τα βρέφη που γεννιούνται μετά το 1991 σε ένα συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο.

Σελίδα 1 από 6
  • Λ. Κηφισίας 22, 151 25 Παράδεισος Αμαρουσίου
  • τηλ.: 2106821939,κιν.: 6974446556