Τελευταία νέα

Επτά συμβουλές για μια ασφαλή χειμερινή εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη είναι μία ιδιαίτερη περίοδο στη ζωή της γυναίκας. Ωστόσο, το κρύο του χειμώνα αποδυναμώνει την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να καταβάλλεται και να βρίσκεται εκτεθειμένος σε ιώσεις και κρυολογήματα. Οι μέλλουσες μητέρες θα πρέπει να δράσουν προκαταβολικά, ώστε να αποφύγουν τυχόν κινδύνους κατά τη διάρκεια του ψυχρού κλίματος.

Εγκυμοσύνη και Χριστούγεννα: 10 χρήσιμες συμβουλές!

Τα Χριστούγεννα είναι μία περίοδος που οι μέλλουσες μανούλες θα πρέπει να έχουν κατά νου, ότι όπως και όλες τις μέρες τις εγκυμοσύνης τους, χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, και να μην παρασύρονται από τις παραδοσιακές εορταστικές ατασθαλίες.

 

Γυναίκα: Γιατί είναι δύσκολη η εγκυμοσύνη μετά τα 40

Περισσότερες από 5.000 Ελληνίδες αποκτούν κάθε χρόνο μωρό μετά τα 40 τους χρόνια, επειδή νωρίτερα δεν είχαν βρει τον κατάλληλο σύντροφο, δεν ήταν έτοιμες να αρχίσουν οικογένεια ή προείχε η καριέρα τους.

 

Η δυσκοιλιότητα στην εγκυμοσύνη

Πολλές από τις εγκυμονούσες δηλώνουν ότι υποφέρουν από δυσκοιλιότητα. Γιατί η εγκυμοσύνη δημιουργει  δυσκοιλιότητα ?

 

Τα προβλήματα του φύλου κατά ηλικιακή ομάδα

Πολλές είναι οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα της γυναίκας στη διάρκεια της αναπαραγωγικής ζωής της και πολλοί οι δυνητικοί κίνδυνοι που την απειλούν.

 

Εμμηνόπαυση: Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε

Η εμμηνόπαυση αρχίζει 12 μήνες μετά την τελευταία έμμηνο ρύση και σηματοδοτεί το τέλος της γονιμότητας της γυναίκας. Παρότι είναι μία διαδικασία από την οποία όλες οι γυναίκες θα περάσουν αργά ή γρήγορα, είναι πολλές οι παρανοήσεις γι’ αυτήν που εξακολουθούν να επικρατούν.

 

Οι αιτίες της υπογονιμότητας πριν τα 30

Περισσότερες από μία στις δέκα παντρεμένες γυναίκες κάτω των 29 ετών δεν κατορθώνουν να μείνουν έγκυοι έπειτα από ένα χρόνο προσπάθειας, παρότι θεωρητικά βρίσκονται στην ιδανική ηλικία για να κάνουν παιδί.

Αν και αυτό μοιάζει παράδοξο αφού η προχωρημένη - και όχι η νεαρή - ηλικία θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου για υπογονιμότητα, υπάρχουν πολλές παθήσεις και διαταραχές που μπορεί να μειώσουν πρόωρα την γονιμότητα, λέει ο μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος Δρ. Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος, MD, MSc, ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και ιδρυτικό μέλος του Institute of Life-ΙΑΣΩ.

Οι παράγοντες κινδύνου για πρόωρη κλιμακτήριο

Περισσότερες από μία στις εκατό γυναίκες μπαίνουν στην κλιμακτήριο νωρίτερα από το φυσιολογικό, με συνέπεια να χάνουν πρόωρα την ικανότητα τεκνοποίησης και την φυσική προστασία έναντι των καρδιαγγειακών νοσημάτων και της οστεοπόρωσης που προσφέρουν οι ορμόνες του γυναικείου φύλου.

 

Stand Alone Workshop

Όταν η περίοδος σταματά νωρίς...

 

Μία στις 100 γυναίκες ηλικίας κάτω των 40 ετών και πέντε στις 100 ηλικίας κάτω των 45 ετών χάνουν πρόωρα τη λειτουργία των ωοθηκών τους, με συνέπεια να μπαίνουν υπερβολικά νωρίς στην κλιμακτήριο. Η πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια (ή πρόωρη εμμηνόπαυση) εκδηλώνεται με αστάθεια ή και πλήρη απώλεια του έμμηνου κύκλου και μπορεί να οφείλεται σε πολλές και διαφορετικές αιτίες. Ο μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος Δρ. Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος, MD, MSc, ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και ιδρυτικό μέλος του Institute of Life-ΙΑΣΩ (www.gynecologie.gr) εξηγεί τι πρέπει να ξέρουν οι γυναίκες γι’ αυτήν.

 

Σελίδα 1 από 8
  • Λ. Κηφισίας 22, 151 25 Παράδεισος Αμαρουσίου
  • τηλ.: 2106821939,κιν.: 6974446556