Τελευταία νέα

7 συνέπειες της πρόωρης εμμηνόπαυσης στην υγεία

 

Η εμμηνόπαυση δεν αποτελεί την πιο ευχάριστη περίοδο της ζωής, αλλά μολονότι η φυσιολογική, μέση ηλικία εμφάνισή της είναι τα 51 χρόνια, χιλιάδες γυναίκες την παρουσιάζουν πολύ νωρίτερα.

Μύθοι για την εγκυμοσύνη που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο

Κάθε μέλλουσα μητέρα θέλει να γνωρίζει τα πάντα σχετικά με την εγκυμοσύνη και το έμβρυο. Χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να συλλέξει πληροφορίες. Μερικές από αυτές τις πληροφορίες μπορεί να είναι ψευδείς, ανακριβείς, έως και επιβλαβείς και για τους δύο. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν, μερικούς από τους συχνούς μύθους που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Καταψυξη ωαρίων τι πρέπει να ξέρουν οι γυναίκες

Ο χρόνος επηρεάζει αρνητικά την παραγωγή ωαρίων στις γυναίκες, με την ποιότητα και την ποσότητά τους να φθίνουν μετά την ηλικία των 35 ετών, με συνέπεια να μειώνονται αργά αλλά σταθερά οι πιθανότητες σύλληψης και απόκτησης υγιούς μωρού.

 

Εξωσωματική: Καλύτερα φρέσκα ή κατεψυγμένα έμβρυα;

Τα ζευγάρια που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση έχουν πολλές και συχνά δύσκολες αποφάσεις να λάβουν στο δρόμο προς τη δημιουργία της οικογένειάς τους. Μία από αυτές είναι αν η γονιμοποίηση θα γίνει με φρέσκα έμβρυα ή έπειτα από την κρυοσυντήρησή τους.

 

Πρόωρη εμμηνόπαυση: απαντήσεις στα πιο συνηθισμένα ερωτήματα των γυναικών

Μία στις 250 γυναίκες ηλικίας κάτω των 30 ετών (μεταξύ αυτών και ποσοστό έως 2,5% των κοριτσιών εφηβικής ηλικίας) και τουλάχιστον 1 στις 100 στις ηλικίες 30-39 ετών παρουσιάζουν πρώιμη ωοθηκική ανεπάρκεια ή αλλιώς πρόωρη εμμηνόπαυση.

Η σημασία της δημιουργίας ανθρώπινων ωαρίων στο εργαστήριο

Νέα επιστημονική εξέλιξη στο θέμα της υπογονιμότητας

 

Πριν από λίγες ημέρες έκανε το γύρο του κόσμου η είδηση ότι Βρετανοί επιστήμονες κατόρθωσαν για πρώτη φορά να δημιουργήσουν στο εργαστήριο πλήρως ανεπτυγμένα ανθρώπινα ωάρια, ξεκινώντας από το πλέον ανώριμο στάδιό τους.

8 τρόποι για να προετοιμαστείτε για το νέο σας μωράκι

Ο ερχομός του νεογέννητου μωρού σας δημιουργεί χαρά και συγκίνηση για τη νέα ζωή που φέρατε στον κόσμο, αλλά και άγχος, ιδιαίτερα στους νέους γονείς, γεγονός που απαιτεί μία ιδιαίτερη προετοιμασία από πλευράς τους. Δεν είναι μόνο τα βρεφικά ρούχα, το καρότσι ή το μπιμπερό, αλλά και οι χώροι του σπιτιού, όπου πρόκειται να ζήσει το νέο μέλος.

 

9 λόγοι για να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας

Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος που αλλάζει ολοκληρωτικά τη ζωή μιας γυναίκας. Οι μέλλουσες μαμάδες συνήθως αφήνουν στην άκρη δραστηριότητες όπως η γυμναστική με το φόβο ότι η σωματική άσκηση ενδέχεται να βλάψει την υγεία και την εξέλιξη του εμβρύου. Ωστόσο, η εκγύμναση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει μόνο θετικά αποτελέσματα για την πνευματική και σωματική ευεξία της μέλλουσας μαμάς και του εμβρύου.

 

Ανδρική γονιμότητα: Πώς μπορεί να την επηρεάσει το επάγγελμα;

Αν και το ταξίδι προς μια εγκυμοσύνη είναι εύκολο για τα περισσότερα ζευγάρια, ένα στα έξι αντιμετωπίζει σοβαρά εμπόδια εξαιτίας μειωμένης γονιμότητας. Οι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν υπογονιμότητα είναι πολλοί και στις μισές περιπτώσεις ανευρίσκονται στον άνδρα.

Θυρεοειδής: Πως επηρεάζει τη γονιμότητα.

Η καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα είναι απαραίτητη για τη γονιμότητα, την ικανότητα σύλληψης και τη διατήρηση της εγκυμοσύνης, και οι διαταραχές της μπορεί να ευθύνονται για πολλά περιστατικά ανεξήγητης υπογονιμότητας.

Σελίδα 1 από 9
  • Λ. Κηφισίας 22, 151 25 Παράδεισος Αμαρουσίου
  • τηλ.: 2106821939,κιν.: 6974446556