Institute of Life Το θαύμα της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Mini IVF Λαπαροσκοπική / Ενδοσκοπική Χειρουργική

Institute of Life

Ο Ιατρός είναι ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του Institute of Life Iaso, από τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα Κέντρα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ευρώπη
Περισσότερα

Το θαύμα της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης

Η πιο διαδεδομένη μέθοδος Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στον κόσμο με ιδιαιτέρως υψηλά ποσοστά επιτυχίας.
Περισσότερα

Mini IVF

Η νέα πρωτοποριακή μέθοδος η οποία με μεγάλη επιτυχία δίνει λύση όταν τα υπόλοιπα πρωτόκολλα διέγερσης αποτυγχάνουν.
Περισσότερα

Λαπαροσκοπική / Ενδοσκοπική Χειρουργική

Μία από τις πιο σύγχρονες μεθόδους χειρουργικής διάγνωσης και θεραπείας, ελάχιστα παρεμβατική, η οποία εξασφαλίζει καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα καθώς και πιο γρήγορη αποκατάσταση μετά την επέμβαση.
Περισσότερα

Αρχική

Τελευταία νέα

Επτά συμβουλές για μια ασφαλή χειμερινή εγκυμοσύνη

Επτά συμβουλές για μια ασφαλή χειμερινή εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη είναι μία ιδιαίτερη περίοδο στη ζωή της γυναίκας. Ωστόσο, το κρύο του χειμώνα αποδυναμώνει την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος, με αποτέλεσμα ο οργανισμός…

Περισσότερα

Εγκυμοσύνη και Χριστούγεννα: 10 χρήσιμες συμβουλές!

Εγκυμοσύνη και Χριστούγεννα: 10 χρήσιμες συμβουλές!

Τα Χριστούγεννα είναι μία περίοδος που οι μέλλουσες μανούλες θα πρέπει να έχουν κατά νου, ότι όπως και όλες τις μέρες τις εγκυμοσύνης τους, χρειάζονται…

Περισσότερα

Γυναίκα: Γιατί είναι δύσκολη η εγκυμοσύνη μετά τα 40

Γυναίκα: Γιατί είναι δύσκολη η εγκυμοσύνη μετά τα 40

Περισσότερες από 5.000 Ελληνίδες αποκτούν κάθε χρόνο μωρό μετά τα 40 τους χρόνια, επειδή νωρίτερα δεν είχαν βρει τον κατάλληλο σύντροφο, δεν ήταν έτοιμες να…

Περισσότερα

Η δυσκοιλιότητα στην εγκυμοσύνη

Η δυσκοιλιότητα στην εγκυμοσύνη

Πολλές από τις εγκυμονούσες δηλώνουν ότι υποφέρουν από δυσκοιλιότητα. Γιατί η εγκυμοσύνη δημιουργει  δυσκοιλιότητα ?  

Περισσότερα
Διαβάστε περισσότερα άρθρα
 • Εξωσωματική γονιμοποίηση
  Στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση (IVF) τα ωάρια γονιμοποιούνται από τα σπερματοζωάρια στο εργαστήριο (in vitro) και κατόπιν τα έμβρυα τα οποία προκύπτουν μεταφέρονται στη μήτρα. Περισσότερα από 5 εκατομμύρια παιδιά έχουν γεννηθεί παγκοσμίως με τη μέθοδο της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, με την πρώτη γέννα να πραγματοποιείται το 1978 στην Αγγλία.
  Περισσότερα
 • Γυναικολογικές παθήσεις
  Όλες οι γυναίκες πρέπει να κάνουν τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο τον τακτικό γυναικολογικό τους έλεγχο, ο οποίος συμπεριλαμβάνει το ετήσιο τεστ Παπανικολάου, αλλά και μία σειρά επιπλέον εξετάσεων για μία συνολική γυναικολογική εκτίμηση. Ο έλεγχος αυτός θα πρέπει ιδανικά να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά έναν χρόνο μετά την έναρξη των σεξουαλικών επαφών της γυναίκας. Αν μία γυναίκα έχει ιστορικό γυναικολογικών παθήσεων, ίσως να πρέπει να κάνει μία επανεξέταση στο εξάμηνο.
  Περισσότερα
 • Λαπαροσκόπηση- Υστεροσκόπηση
  Η επεμβατική λαπαροσκόπηση αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες μεθόδους χειρουργικής διάγνωσης και θεραπείας, η οποία εκτελείται με τη βοήθεια λαπαροσκοπικών εργαλείων μέσω μικρών τομών, αποφεύγοντας τη μεγάλη τομή στην κοιλιά. Επομένως, μιλάμε για μία ελάχιστα παρεμβατική μέθοδο, η οποία εξασφαλίζει καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα καθώς και πιο γρήγορη αποκατάσταση μετά την επέμβαση, λιγότερο πόνο μετεγχειρητικά και ταχύτερη ανάρρωση. Η λαπαροσκοπική χειρουργική ενδείκνυται για όλο σχεδόν το φάσμα των παθολογικών καταστάσεων της ενδοκοιλιακής χώρας.
  Περισσότερα
 • Εγκυμοσύνη: Συχνές Ερωτήσεις
  Αυτές είναι οι πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης. Για οποιαδήποτε παραπάνω πληροφορία χρειαστείτε, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με τον ιατρό σας.
  Περισσότερα

Οι πιο πρωτοποριακές μέθοδοι πρόληψης και θεραπείας

Στόχος μας πάντοτε το άριστο επίπεδο εκτέλεσης των εξετάσεων, η παροχή ορθής, έγκυρης και με ήθος συμβουλευτικής, πάντοτε μέσα στα πλαίσια των διεθνών πρακτικών (evidence based medicine), καθώς επίσης η αρμονική συνεργασία τόσο με τον ιατρό όσο και με το προσωπικό.

Bιογραφικό Σημείωμα

Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος MD, MSc
Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος
Ιατρός Αναπαραγωγής
a. Praticien Attaché CHU Cochin, Paris
Ιατρός Γαλλικής Πρεσβείας Αθηνών

 

Ο Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος είναι μαιευτήρας – χειρουργός γυναικολόγος, με εξειδίκευση στη Γυναικολογική Ενδοκρινολογία και την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Λαπαροενδοσκοπική Χειρουργική του Πανεπιστημίου Rene Descartes στο Παρίσι.

Διαβάστε Περισσότερα >

Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή

Περιλαμβάνει όλες εκείνες τις τεχνικές που έχουν σκοπό την επίτευξη κύησης. Σκοπός μας είναι η εξατομικευμένη αντιμετώπιση των αναγκών του κάθε ζευγαριού ώστε να προσφέρουμε την καταλληλότερη θεραπεία για την περίπτωσή του.

 • Λ. Κηφισίας 22, 151 25 Παράδεισος Αμαρουσίου
 • τηλ.: 2106821939,κιν.: 6974446556