Institute of Life Το θαύμα της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Mini IVF Λαπαροσκοπική / Ενδοσκοπική Χειρουργική

Institute of Life

Ο Ιατρός είναι ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του Institute of Life Iaso, από τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα Κέντρα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ευρώπη
Περισσότερα

Το θαύμα της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης

Η πιο διαδεδομένη μέθοδος Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στον κόσμο με ιδιαιτέρως υψηλά ποσοστά επιτυχίας.
Περισσότερα

Mini IVF

Η νέα πρωτοποριακή μέθοδος η οποία με μεγάλη επιτυχία δίνει λύση όταν τα υπόλοιπα πρωτόκολλα διέγερσης αποτυγχάνουν.
Περισσότερα

Λαπαροσκοπική / Ενδοσκοπική Χειρουργική

Μία από τις πιο σύγχρονες μεθόδους χειρουργικής διάγνωσης και θεραπείας, ελάχιστα παρεμβατική, η οποία εξασφαλίζει καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα καθώς και πιο γρήγορη αποκατάσταση μετά την επέμβαση.
Περισσότερα

Αρχική

Τελευταία νέα

Η σημασία της δημιουργίας ανθρώπινων ωαρίων στο εργαστήριο

Η σημασία της δημιουργίας ανθρώπινων ωαρίων στο εργαστήριο

Νέα επιστημονική εξέλιξη στο θέμα της υπογονιμότητας   Πριν από λίγες ημέρες έκανε το γύρο του κόσμου η είδηση ότι Βρετανοί επιστήμονες κατόρθωσαν για πρώτη…

8 τρόποι για να προετοιμαστείτε για το νέο σας μωράκι

8 τρόποι για να προετοιμαστείτε για το νέο σας μωράκι

Ο ερχομός του νεογέννητου μωρού σας δημιουργεί χαρά και συγκίνηση για τη νέα ζωή που φέρατε στον κόσμο, αλλά και άγχος, ιδιαίτερα στους νέους γονείς,…

Περισσότερα

9 λόγοι για να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας

9 λόγοι για να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας

Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος που αλλάζει ολοκληρωτικά τη ζωή μιας γυναίκας. Οι μέλλουσες μαμάδες συνήθως αφήνουν στην άκρη δραστηριότητες όπως η γυμναστική με το…

Περισσότερα

Ανδρική γονιμότητα: Πώς μπορεί να την επηρεάσει το επάγγελμα;

Ανδρική γονιμότητα: Πώς μπορεί να την επηρεάσει το επάγγελμα;

Αν και το ταξίδι προς μια εγκυμοσύνη είναι εύκολο για τα περισσότερα ζευγάρια, ένα στα έξι αντιμετωπίζει σοβαρά εμπόδια εξαιτίας μειωμένης γονιμότητας. Οι παράγοντες που…

Περισσότερα
Διαβάστε περισσότερα άρθρα
 • Εξωσωματική γονιμοποίηση
  Στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση (IVF) τα ωάρια γονιμοποιούνται από τα σπερματοζωάρια στο εργαστήριο (in vitro) και κατόπιν τα έμβρυα τα οποία προκύπτουν μεταφέρονται στη μήτρα. Περισσότερα από 5 εκατομμύρια παιδιά έχουν γεννηθεί παγκοσμίως με τη μέθοδο της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, με την πρώτη γέννα να πραγματοποιείται το 1978 στην Αγγλία.
  Περισσότερα
 • Γυναικολογικές παθήσεις
  Όλες οι γυναίκες πρέπει να κάνουν τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο τον τακτικό γυναικολογικό τους έλεγχο, ο οποίος συμπεριλαμβάνει το ετήσιο τεστ Παπανικολάου, αλλά και μία σειρά επιπλέον εξετάσεων για μία συνολική γυναικολογική εκτίμηση. Ο έλεγχος αυτός θα πρέπει ιδανικά να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά έναν χρόνο μετά την έναρξη των σεξουαλικών επαφών της γυναίκας. Αν μία γυναίκα έχει ιστορικό γυναικολογικών παθήσεων, ίσως να πρέπει να κάνει μία επανεξέταση στο εξάμηνο.
  Περισσότερα
 • Λαπαροσκόπηση- Υστεροσκόπηση
  Η επεμβατική λαπαροσκόπηση αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες μεθόδους χειρουργικής διάγνωσης και θεραπείας, η οποία εκτελείται με τη βοήθεια λαπαροσκοπικών εργαλείων μέσω μικρών τομών, αποφεύγοντας τη μεγάλη τομή στην κοιλιά. Επομένως, μιλάμε για μία ελάχιστα παρεμβατική μέθοδο, η οποία εξασφαλίζει καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα καθώς και πιο γρήγορη αποκατάσταση μετά την επέμβαση, λιγότερο πόνο μετεγχειρητικά και ταχύτερη ανάρρωση. Η λαπαροσκοπική χειρουργική ενδείκνυται για όλο σχεδόν το φάσμα των παθολογικών καταστάσεων της ενδοκοιλιακής χώρας.
  Περισσότερα
 • Εγκυμοσύνη: Συχνές Ερωτήσεις
  Αυτές είναι οι πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης. Για οποιαδήποτε παραπάνω πληροφορία χρειαστείτε, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με τον ιατρό σας.
  Περισσότερα

Οι πιο πρωτοποριακές μέθοδοι πρόληψης και θεραπείας

Στόχος μας πάντοτε το άριστο επίπεδο εκτέλεσης των εξετάσεων, η παροχή ορθής, έγκυρης και με ήθος συμβουλευτικής, πάντοτε μέσα στα πλαίσια των διεθνών πρακτικών (evidence based medicine), καθώς επίσης η αρμονική συνεργασία τόσο με τον ιατρό όσο και με το προσωπικό.

Bιογραφικό Σημείωμα

Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος MD, MSc
Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος
Ιατρός Αναπαραγωγής
a. Praticien Attaché CHU Cochin, Paris
Ιατρός Γαλλικής Πρεσβείας Αθηνών

 

Ο Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος είναι μαιευτήρας – χειρουργός γυναικολόγος, με εξειδίκευση στη Γυναικολογική Ενδοκρινολογία και την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Λαπαροενδοσκοπική Χειρουργική του Πανεπιστημίου Rene Descartes στο Παρίσι.

Διαβάστε Περισσότερα >

Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή

Περιλαμβάνει όλες εκείνες τις τεχνικές που έχουν σκοπό την επίτευξη κύησης. Σκοπός μας είναι η εξατομικευμένη αντιμετώπιση των αναγκών του κάθε ζευγαριού ώστε να προσφέρουμε την καταλληλότερη θεραπεία για την περίπτωσή του.

 • Λ. Κηφισίας 22, 151 25 Παράδεισος Αμαρουσίου
 • τηλ.: 2106821939,κιν.: 6974446556